Auto Lening

Alle info over geld lenen voor de aanschaf van een auto

Autolening neemt toe in populariteit

Autolening neemt toe in populariteit

De afgelopen maanden hebben wij al gemerkt dat de vraag naar autokredieten toeneemt. Met name op het autosalon werd er hier al volop over gespeculeerd. Nu blijkt dat de rentetarieven voor een autolening enorm zijn gedaald en het aantal afgesloten leningen is toegenomen. Door een lagere rente wordt een autolening voor de particuliere wagenbezitter een stuk interessanter. Zowel de BNP Paribas Fortis als het KBC stellen dat de lage rente zeker een drijfveer is voor het afsluiten van autoleningen aldus Geldlenenzonderbank.net. Hieronder lees je er meer over.

Rentetarieven op het dieptepunt

In de afgelopen maanden is het rentetarief voor autoleningen gedaald tot een dieptepunt van 1,99%. De reden is dat de Europese Centrale Bank (ECB) het rentetarief wederom heeft verlaagd. Het is zelfs zo dat als banken geld willen stallen bij de ECB ze daar een boeterente voor moeten betalen. Met deze maatregel wil de ECB de economie stimuleren door er geld in te pompen. Voor kredietverstrekkers is het dus interessanter om geld uit te lenen dan het op te potten zo stelt Geldlenenzonderbank.net. Kijken we naar de recente cijfers dan zien we dat er bij Alphakredit een stijging van ruim 22% waarneembaar is in het aantal afgesloten autoleningen. Andere aanbieders van autokredieten zoals Belfius en KBC noteren stijgingen van respectievelijk 12% en 50%. Enorme stijgingen dus.

Autolening berekenen

Zit jij in het proces om een auto aan te schaffen en wil je een lening afsluiten? Ga dan naar Geldlenenzonderbank.net en vergelijk de leningen van verschillende Belgische kredietverstrekkers. Zoals je zult zien lopen de rentes enorm uiteen. Zo is het mogelijk om bij Hello Bank (onderdeel van BNP Paribas Fortis) al mogelijk om tegen 1,99% rente een lening af te sluiten. Andere aanbieders hanteren hogere tarieven, tot wel 6% aan toe. Zoals je ziet kan het dus al snel lonen om te kiezen voor een goedkopere aanbieder. Vergelijk daarom altijd de verschillende Belgische kredietverstrekkers voor de beste deal. Ga voor meer informatie naar Geldlenenzonderbank.net. Op zoek naar een voordelige autolening in Nederland Ook dan loont het de moeite om de verschillende kredietverstrekkers goed te vergelijken, aangezien de verschillen onderling enorm zijn. Vergelijkingssites als Rente.nl en Geld.nl geven je inzicht in waar je de goedkoopste autolening kunt afsluiten.

Category: Geen categorie