Auto Lening

Alle info over geld lenen voor de aanschaf van een auto

Heb jij je auto wel voldoende verzekerd?

Je auto goed verzekeren, kan soms lastig zijn. Zeker als je niet veel kennis hebt over autoverzekeringen ben je al snel geneigd om zaken naast je neer te leggen. Toch is het belangrijk om je voldoende te verdiepen in de vraag of je auto wel voldoende verzekerd is. Hoe zit dat precies met je auto verzekeren en waar let je op?

De WA-verzekering is verplicht

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering voor de auto af te sluiten. Dit is de WA-verzekering. Daarmee verzeker jij je voertuig tegen schade die je veroorzaakt aan andere auto’s. Zonder deze verzekering is het niet toegestaan om in een auto rond te rijden. Je kunt hiervoor zelfs beboet worden.

Hoe ben ik voldoende verzekerd?

Of jij je auto voldoende verzekerd hebt, hangt af van waar je je auto tegen wilt verzekeren. De WA-verzekering dekt namelijk alleen de basisschade die je met je auto veroorzaakt. Schade die je bijvoorbeeld aan je eigen auto veroorzaakt, wordt door de WA-verzekering niet gedekt. Je kunt de verzekering uitbreiden met een beperkt casco dekking. Schade veroorzaakt door weersomstandigheden, vandalisme, inbraak of brand worden dankzij deze dekking ook vergoed.

Naast de beperkt casco dekking is er ook nog de allrisk dekking. Het is de meest uitgebreide dekking. Vaak wordt deze autoverzekering afgesloten voor auto’s die 0 tot 5 jaar oud zijn. Hiermee wordt elke schade vergoed die je maar kunt bedenken. Dit geldt niet voor opzettelijke schade. Die wordt trouwens nooit vergoed, ook niet met alleen een WA-dekking of beperkt casco dekking.

Vergelijk aanbieders en bespaar op je premie

Een autoverzekering kan soms erg duur zijn. Dit kan meerdere redenen hebben. Misschien ben je jonge bestuurder en heb je nog maar weinig schadevrije jaren opgebouwd. Het kan ook dat je in het verleden flinke schade hebt gereden en daardoor flink bent teruggevallen in de malus. Wat de reden ook is, het is altijd slim om de verschillende aanbieders van autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Een handige website die je daarvoor kunt gebruiken is Pricewise. Via deze website kun je vergelijken op premie voor de verschillende dekkingen en op voorwaarden.

Category: Geen categorie